Musik til fester

Bliv klar til dancehall-festen

Kan du lide dancehall musik? Hvis du kan, så kan vi godt forstå det. Lækker reggae musik, men tilsat jamaicanske rytmer, så kroppen bare må være med på beatet.

Danske bands har været godt med, når det gælder dancehall, og fra starten har bands som Bikstok Røgsystem, som blev opløst allerede i 2006 men talte stærke navne som Blæs Bukki og Pharfar, markeret sig på scenen sammen med en række andre bands. Og i dag kan du nyde at tage til koncert med nogle af de gode dancehall navne, som musikscenen byder på. Men hvad er vigtigt, når du skal afsted? Her er et par ting, du med fordel kan være opmærksom på, når du skal til dancehall koncert.

Hav det brede smil på

Til en koncert er du sammen med en masse mennesker. Nogle kommer du tæt på, ja måske ligefrem i kyssehumør med, så sørg for at have frisk ånde og rene tænder, så du kan have det brede smil på og komme tæt på dem, du gerne vil se an. Forudsætningen for frisk ånde og ren mund er at styrke mundhygiejnen ved at børste tænder grundigt og på den bedste måde. Du kan få en masse gode råd om at børste tænder på den rigtige måde, hvis du går ind på hjemmesiden Sunstargum.com og læser de afsnit, der handler om dette. For det handler ikke alene om at børste tænder, men om at børste tænder på den rigtige måde. Det vil sige grundigt uden at slide unødigt på tænderne, bruge en god tandpasta etc. – alt sammen noget, du kan læse mere om på denne side. Her kan du også købe de produkter, der skal til, hvis du vil børste tænder på den bedste facon.

Vær klar til at danse

Det er også en god idé at være klædt på, så du kan bevæge dig frit og danse, hvis der bliver mulighed for det. Mange forbinder måske dancehall med træk fra hippiekulturen, men den klassiske hippiekultur kulminerede, før dancehall som genre rigtig løftede sig. Men du kan bruge mange af trækkene fra hippiernes påklædning og måske lave en slags link til en tid, hvor det ligesom med dancehall handlede om at slå sig løs, leve friheden ud og søge oprøret.

Hav mobilen klar

Det er også vigtigt at have mobilen kampklar med i lommen. Du kan hurtigt få brug for at skulle kontakte venner eller familie, hvis koncerten rigtig går løs, og her er telefonen altid en god livline at have klar.

Musik til fester

bard