Musik til fester

Lær at danse dancehall

Hvis du gerne vil lære at danse dancehall, så kan du blandt andet blive inspireret af Morgengymnastikken programmet fra DR3 hvor du også kan kaste dig ud i hip-hop og diskodans, men her på siden fokuserer vi naturligvis på dancehall dans, som du også kan lære meget mere om i denne artikel.

Som du måske allerede har læst her på siden, så er Dancehall en del af ghettokulturen fra Jamaica. Denne musik- og dansegenre udviklede sig for alvor i 1970’erne og det blev til en livsstil, som både indebærer musik og dans men også sprog, påklædning og meget mere. Det handler om at leve sig ind i rollen og nærmest føle at man er på Jamaica og det kan være at en side som https://www.partyking.dk/ kan hjælpe dig med at blive klædt på til næste gang du skal danse Dancehall.

Grundlæggende tager dancehall udgangspunkt i frihed, flow og attitude og det overrasker de fleste at dancehall er som en slags forlænget arm af slavernes bevægelsesformer, som slaverne under den spanske og derefter den engelske kolonisering af Jamaica. Dette bevægelsesmønster har udviklet sig i løbet af flere århundreder og det udvikler sig stadigvæk den dag i dag, da man udvikler sine egne bevægelser og giver navn til trin, som man senere hen fremviser til fest på Jamaica.

Der er enorm forskel på hvordan en mand danser dancehall og hvordan en kvinde danser dancehall. Der findes dansetrin, som er forbeholdt kvinderne, som fx “whine” hvor kvinden fremhæver kroppens former ved at sveje med ryggen, mens hun roterer med hofterne. Der findes også en “male style” med fx en form for pistol håndtegn i “gun dances” og mens mænd ikke må danse female style, så må kvinder godt danse “male style”. Der findes også unisex dancehall dansetrin som fx “Shampoo” og “Pon di River.”

Mange danskere har fået øjnene op for dancehall dans især takket været Vuvuzuela Kids, der dansede sig ind i danskernes hjerter i Danmark har talent. Den danske skuespillerinde Iben Hjejle blandet også Dancehall dans ind i Vild Med Dans sidste år, da hun dansede street dans sammen med blandt andet Dak Wichangoen og Thomas Evers Poulsen.

Siden år 2000 har der hver sommer været sommerdans i Fælledparken. Sommerdans er et projekt, som bliver finansieret af Københavns Kommune, så københavnerne kan danse under sommerhimlen i skønne grønne omgivelser. Op mod 10.000 deltagere deltager hver sommer i projektet, som løber hen over fem uger. Her er der blandt andet rig mulighed for at prøve dancehall dans samt meget andet i de fem uger hvor den store (gratis) dansefest står på.

bard