Musik for alle

Dancehall modetøj

Når du danser til dancehall, handler det ikke kun om at danse de rette “moves”, men også at være klædt korrekt på. I denne artikel kan du finde inspiration til hvad for noget tøj, du bør tage på, næste gang du skal ud og danse Dancehall.

Tænk “se mig – hør mig”

Når du skal investere i træningsudstyr til dancehall er det vigtigt at tænke over farverne. Generelt er der knald på farverne i både tøjet og håret, når det kommer til dancehall mode. Det farverige tøj bør gerne sidde løst, da du skal kunne bevæge dig frit med det på, men på samme tid er det også vigtigt at det fremhæver kroppens former.

Dancehall mode handler om at skille sig ud i mængden og det kan du blandt andet gøre ved at investere i mønstret dansetøj i neonfarve. Hvis du ikke er så meget til skrigende farver, kan du alternativt vælge guld dancehall tøj, som også er utroligt populært.

Ud over tøjet kan og bør du også tænke over håret. På Jamaica vælger mange lokale at tage en paryk på, når de skal ud og danse dancehall i byen. Du kan også flette dit hår i “cornrows”, som både gør det praktisk nemmere at danse dancehall og så ser det også bare utroligt fedt ud!

Bliv inspireret af twerk-dronningen Louise

I DR-programmet “Modeidioten” kan du få inspiration til Dancehall mode. Her besøger modeidioten den danske twerk-queen Louise, som viser sit Dancehall klædeskab frem.

Louise fortæller om, hvordan det er populært at danse i mønstret tøj til dancehall-musik. Twerk-dronningen fortæller også om sin regel nummer et, som er at investere i “stretch” tøj. Louises regel nummer to er af fremhæve bagdelen, men det overrasker vel ingen, da det er, hvad det handler om, når man twerker afsted.

I programmet besøger Danmarks Radio også en danseskole hvor forskellige dansere fortæller om deres dancehall-inspirerede mode. En danser er klædt i sæt med en overdel og underdel i samme mønster, som får hende til at skille sig ud i mængden, og det er netop det dancehall mode handler om. En anden danser har valgt at tage et par bomuldsleggings på, som har et tropisk tema og det kan man også sige er passende i og med at dancehallkulturen stammer fra eksotiske Jamaica.

Masser af muligheder for at finde dancehall tøj

Typisk kan du købe dancehall-tøj i modebutikker på gader og stræder og online. Der behøver ikke at være tale om en dediceret dancehall-forretning, da du også kan følge de seneste trends. Vildt print er populært i dancehall, hvor mange danser med mønstre i form af leopardprikker eller zebrastriber og det er også en af årets trends som generelt pryder gadebilledet, også når der ikke nødvendigvis bliver danset dancehall.

bard