Musik for alle

Indret hjemmet med et dancehall inspireret tema

Har du overvejet at indrette dit soveværelse eller et andet rum i din bolig med et dancehall inspireret tema? Måske er det jamaicanske kulturfænomen hele din livsstil, og derfor ønsker du at det sætter præg på hele hjemmet. Uanset hvad kan du finde inspiration i denne artikel til at indrette hjemmet med dancehall tema.

Det bør du hænge op på væggen

Lad os starte på væggene. Hvad tænker du på, når du tænker på dancehall? De ting, som du kommer i tanke om, kan sikkert være glimrende vægdekoration. Få fat i nogle flotte trærammer og indram dancehall inspirerede billeder. Her kan du tænke i baner med skrigende farver, leopard-mønster, fotografier taget i Jamaica, en plakat af Natasja eller lignende.

Du kan hænge trærammerne op hist og pist, men du kan også vælge at skabe en hel billedvæg, hvis du har lyst til det.

Tekstil i leopard mønstre

Der er mange, som forbinder dancehall med leopard mønstre. Det finder vi ofte i modetøj forbundet med den jamaicanske kultur. Du kan bruge den samme inspiration til indretning af hjemmet.

Hvis der er tale om soveværelset, kan du fx vælge et sæt med dynebetræk og pudebetræk i lækre leopard mønstre. Er vi i stuen, kan du dekorere sofaen med puder og pudebetræk i dyremønstre. Du kan naturligvis også vælge noget mere diskret som en leopard lampe, som kan placeres stort set i hvilket som helst rum i hjemmet.

Overvej et flag fra Jamaica

Hvis det passer ind i indretningen, ligger det også lige til højrebenet at hænge et jamaicansk flag op et sted i hjemmet. Det nationale flag for Jamaica symboliserer at solen skinner, landet er grønt og at folket er kreativt.

Naturligvis er det vigtigt at respektere et flag som dette. Derfor bør det ikke røre gulvet derhjemme. Desuden siger reguleringen for flaget at det heller ikke bør bruges til dekorative midlertidige formål, som gør at det før eller senere bliver smidt ud. Tænk derfor godt om du ønsker at hylde Jamaica med et flag i dit hjem, eller om du ønsker at tænke i andre baner.

Bland reggae ind i indretningen

Du kan også lade dig inspirere af reggae, når du indretter dit dancehall inspirerede hjem. Dancehall har rødder i slavetidens afrikanske musik , og derfor kan du også bruge reggae inspiration til soveværelset og de andre rum i hjemmet.

Her tænker du sikkert især på Bob Marley, som kongen af reggae. Måske har du lyst til at hænge et eller flere billeder af “Is This Love”-sangeren, eller du kan lade dig inspirere af Marleys yndlingsfarver. Efter sigende skulle han have været vild med rød, grøn, guld, brun og beige.

Vinylplader til indretning

Vinylplader er kommet tilbage på mode, og du kan også inkludere dem i indretningen. Du kan skabe eller købe dekoration med vinylplader som fx vaser, vægdekoration, dækservietter og hvis du ønsker at gå “all in” bør det naturligvis være en vinylplade med reggae eller dancehall musik. Selv om at du ikke kan afspille musikken på vinylplade dekorationen, giver det et vigtigt tvist til dit dancehall inspirerede hjem.

bard