Musik for alle

Dance Hall Musik i Danmark

Dance Hall musikken er ikke nogen dansk opfindelse. Det siger næsten sig selv, når man kigger på navnet, men faktisk så har Danmark fostret nogle store artister inden for Dance Hall genren. En af de mest kendte er uden tvivl sangerinden Natasja Saad, hvis lyd var kraftigt influeret af reggae og Dance Hall genrerne. Desværre så døde Natasja i en tragisk færdselsulykke, da hun blot var 32 år gammel, så vi har ikke længere mulighed for at opleve hendes fantastiske optrædener, og det er en stor skam, for hun var en fantastisk performer. Natasja var super energisk på scenen, og når hun optrådte, kunne man virkelig føle, at hun indeholdt al den fyrighed og passion og sans for et heftigt beat, som er så kendetegnende for hele Dance Hall genren. At Natasja inden sin alt for tidlige død opnåede at vinde reggae/Irie FM Big Break konkurrencen på Jamaica er endnu et vidnesbyrd om, præcis hvor stor en kunstner hun rent faktisk var. Natasja efterlod en stærk arv på den danske musikscene, og hendes hits som for eksempel Mon de Reggae, Gi mig Danmark tilbage og Ildebrand i byen var med til at udbrede kendskabet til Dance Hall genren hos den bredere danske befolkning. Hvor genren før hende mest var blevet spillet i undergrundsklubber herhjemme, så formåede hun, at få Dance Hall musikken helt ind i stuerne hos Hr. og Fru Danmark. Dette var en ikke ubetydelig bedrift.

I Danmark er der nu et stort potentiale for at arrangere Dance Hall koncerter, da genren er blevet utroligt populær herhjemme takket være blandt andet Natasja. Går du med en iværksætter i maven, og kunne tænke dig at komme i gang med dette https://qred.com/dk/, så kan du faktisk tage et erhvervslån på nettet og få super hurtigt svar.

Udover Natasja, så har en gruppe som Bikstok Røgsystem også været med til at udbrede kendskabet til Dance Hall musikken hos den bredere danske befolkning. Bikstok Røgsystem var den første gruppe, som optrådte med dansksproget Dance Hall – noget som Natasja siden gjorde efter, men Bikstok Røgsystem var de første. Bikstok Røgsystem består af Eagger, Pharfar og Blæs Bukki og har siden sin oprindelse været med til at gøre Dance Hall musikken tilgængelig for et bredere publikum herhjemme. Bikstok Røgsystem er nok mest kendt for deres hit Cigar, som var at finde på deres debutalbum, Over stok og sten, men bandet har haft en del andre store hits, som har fået massivt airplay på de største danske radiostationer blandt andet nummeret Fabrik fra 2005, som faktisk havde en gæsteoptræden af skuespilleren Erik Clausen. Der er ikke nogen tvivl om, at både Bikstok Røgsystem og Natasja i høj grad har været med til at gøre Dance Hall musikken tilgængelig for den almindelige dansker, og for det fortjener de stor ros.

bard