Musik for alle

Der er masser af danske dancehall stjerner

Dancehall er en elsket genre. Rytmisk, lækker musik med udspring i klubberne på Jamaica og en udløber af reggae med stjerner som Bob Marley – og mere nutidigt Everton Blender og Capleton. Og mange andre internationale navne, som enten er stolte repræsentanter for dancehall musikkens begyndelse, eller som stadig performer live.

Du lytter sikkert til dem både på farten og derhjemme, og dit gear til det kan du holde ajour med prisvenlige teknikdele fra firmaet af samme navn, som leverer alverdens udstyr til smartphones og andet – for eksempel kabler og opladere, diverse reservedele og alt til faget henhørende, så du kan holde dit udstyr i topform. I dag er det muligt at få så god en lydkvalitet ud af de tekniske devices, som vi har i lommen, at det er helt utroligt i forhold til det store, stationære udstyr, der skulle til tidligere. Se de mange muligheder hos teknikdele.dk, hvor du er sikker på at få en prisvenlig deal.

Også herhjemme har vi en fin tradition for dancehall, og der er mange musikere og bands, der dyrker denne genre, og som er rigtig populære. Vi kigger på nogle af dem og deres udgivelser her.

En af de mest kendte er nok Christian Kroman Andersen, der i musikkredse er bedre kendt som Klumpen. Han bragede frem via Youtube og har optrådt sammen med flere store bands som Raske Drenge og TopGunn, og ud over sine egne albums er han også kendt for bandet Humørekspressen, som han dannede i 2017 sammen med en håndfuld andre populære musikere.

Bikstok Røgsystem er nogle af dem, der først fik sat reggae og dancehall på programmet herhjemme, og blandt gruppens hit ‘Græder for dem’ regnes for et af de bedste danske dancehall numre.

Nummeret ‘Averbaver’ med Topgunn er et vrøvlenummer, der ikke har megen mening eller retning rent semantisk, men det er afsindig lækker musik, som gør dig glad og er et rigtiggodt eksempel på dansk, moderne reggae og dancehall.

‘Morder dem’ er et hit lanceret af kunstnernavnet EagerStunn, som dækker over teksteren Eagger og trommeslageren Stunngunn. Her får du en skøn forening af begavet tekst og fantastisk rytme – det er dansk dancehall, når det er allerbedst.

Shaka Loveless har beriget dancehall genren med mange hits, blandt andet ‘Tomgang’, som regnes for et af de allerbedste danske dancehall numre. Shaka Loveless er fra Aarhus og lyder det borgerlige navn Grøn til efternavn. Han er tidligere forsanger i hip hop bandet The Gypsies, og han er søn af en dansk mor og en amerikansk bluessanger – og har dermed rødder direkte tilbage til det oprindelige miljø for genren.

bard